mijn witte tanden

voor een stralende lach

Tanden bleken voor een langdurig resultaat

Wittere tanden? Geen probleem. Dit kan goed en veilig bij Mijn Tandarts. Uit wetenschappelijk onderzoek van professor Feilzer van het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam is uitgewezen dat het bleken van tanden goed en veilig kan met het Opalescence systeem wat wij gebruiken.

Veilig
De bleekgel op basis van carbamide peroxide is niet agressief en veilig voor het tandvlees. Het geeft een goed en langdurig resultaat.

Bleekgel
Dit is de bleekgel en het bitje. Wat wij adviseren is dat u begint met het inspuiten van de bleekgel bij de kleine kiezen. De hoektand, de voortanden, de andere hoektand en u eindigt weer bij de kleine kiezen.

Nog een keer bleken
Over het algemeen komt de kleur van uw tanden ongeveer na 2 a 3 jaar weer terug. Als dit het geval is heeft u alleen nieuwe bleekgel nodig.

Family Portrait. Closeup of adorable couple with cute kid taking selfie, having fun outdoors

Witte tanden

Heb je altijd al gedroomd van witte tanden? Natuurlijk kan je ook je tanden bleken bij Mijn Tandarts. Ook als je geen patiënt bij ons bent, kun je je laten bleken bij Mijn Tandarts. Sinds 1 november 2012 mag je je tanden alleen nog laten bleken onder supervisie van de tandarts. Dit mag alleen met het veilige percentage waterstofperoxide dat wij toepassen. Op dit moment werken wij met Philips Zoom! Nitewhite, het bleken van je tanden doe je thuis. 

Het resultaat, is het veilig?
Het beste resultaat wordt bereikt als het gebit professioneel gereinigd is, alvorens er gebleekt wordt. De behandeling wordt uitgevoerd door de mondzorgkundige. Daarna kan er een afdruk van het gebit gemaakt worden. De afdruk wordt opgestuurd naar de tandtechnieker die er een bleekbitje op maakt. Er wordt gebleekt met een speciale veilige bleekgel De bleekgel bestaat uit 6% waterstof peroxide. De peroxide dringt de kristalvormige structuur van het glazuur binnen en bindt zich aan de verkleuringen op het tandbeen. De peroxide bindt zich aan de verkleuringen, oxideert en en valt vervolgens uiteen in water (H2O) en zuurstof (O2). Een aantal avonden achter elkaar kan er thuis gebleekt worden. Net zolang tot je het gewenste resultaat bereikt hebt.

Bleken

Hoe werkt het bleken van tanden?

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het bleken van tanden niet schadelijk is voor tandvlees tanden en kronen of vullingen. Volgens Prof. Dr. F. J. M. Roeters, bijzonder hoogleraar tandheelkunde, heeft onderzoek inmiddels aangetoond dat tanden bleken geen kwaad. De beste en veiligste methode is thuisbleken zoals bij ons toegepast.

Wat kost het?
Het bleken van boven- en onderkaak kost maar 200 euro. Ook is het mogelijk om een enkele tand te bleken, die verkleurd is na een wortelkanaalbehandeling. De kosten hiervan zijn beduidend lager. Vraag hiernaar naar uw tandarts. Wil je in de toekomst nog een keer bleken? Dan kan je de bitjes gewoon hergebruiken en nieuwe bleekgel bij ons kopen.

Veel gestelde vragen

Door de inwerking van de bleekgel kan er soms gevoeligheid optreden, zeker wanneer de tandhalzen bloot liggen. Deze napijn kan een aantal dagen aanhouden, maar is wel te verzachten door pijnstillers als paracetamol of ibuprofen.

In principe is dit geen belemmering. Wel kan er een gering kleurverschil optreden, maar meestal is dit geen probleem. Als het toch stoort, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om de vullingen te vervangen. Hetzelfde geldt voor kronen of bruggen bij de voortanden.

Het is raadzaam om een paar dagen na de behandeling geen eten of drinken te consumeren die verkleurend kunnen werken. Zo verkleurt rode, maar ook witte wijn de tanden door tannine die de tanden donker verkleuren. Ook rijst bevat silicium, dat de tanden doet verkleuren. Roken is uit den boze na bleken.

Elk gebit is anders, maar over het algemeen kan gesteld worden dat het gebit na ongeveer 3-4 jaar weer op de oude kleur terug is. Zijn je tanden en kiezen niet wit genoeg meer? Dan kan je een nieuw bleeksetje aanschaffen bij ons. Slechts de kosten hiervan worden dan in rekening gebracht. Bewaar je bleekbitjes dus goed.

Afspraak maken

Bel Mijn Tandarts voor een afspraak om te bleken 0251 206 233. Eventueel eerst om te reinigen en afdrukken te maken. Een week later kan je de bleekbitjes ophalen en krijg je een instructie.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op.

Chat met ons
Hulp nodig?
Hallo, Welkom bij Mijn Tandarts!
Kunnen we je helpen?