mijn kunstgebit

zodat u weer stralend kan lachen

Mijn kunstgebit

Als er geen weg meer terug is, dan is er altijd nog de mogelijkheid om bij ons een kunstgebit te laten aanmeten. Meestal is het mogelijk om eerst het kunstgebit te maken. Na een aantal zittingen passen en meten is de zogenaamde volledige prothese klaar. Dan pas hoeven de voortanden eruit gehaald te worden. Ook als u al een gebit heeft en een nieuwe wilt, kunt u bij ons terecht. Ook voor een klikgebit bent u bij ons aan het juiste adres. Dit is een kunstgebit op implantaten. Wij werken nauw samen met onze tandtechnieker Teamwork Dental voor het vervaardigen van een mooi gebit.

Voor een kunstgebit is het noodzakelijk dat we een goede afdruk hebben. Daarom kiezen we er meestal voor om eerst een beginafdruk te maken en dan een week later een afdruk met een op maat gemaakte afdruklepel. Daarna wordt de stand van de tanden en kiezen bepaald. Ook wordt er naar kleur en vorm gekeken. Eventueel wordt er nog gepast en dan is de prothese klaar. Dit hele proces neemt ongeveer vijf weken in beslag. Na het plaatsen is het vaak wel noodzakelijk een aantal keren terug te komen voor drukplekken. 

Schoonmaken

Een kunstgebit kan je het beste schoonmaken met vloeibare zeep en een speciale protheseborstel. Je kunt beter geen tandpasta gebruiken, want daar krijg je aanslag van. ’s nachts doe je het gebit uit, om het tandvlees rust te geven. Het kunstgebit bewaar je dan met een klein beetje vocht. 

Kunstgebitten worden grotendeels vanuit de basisverzekering vergoed. Vraag na bij uw verzekering hoeveel dit precies is. Het gebit dient echter wel direct bij ons betaald te worden. U kunt de declaratie indienen bij de verzekering.

Dentist and nurse examining a young patient with tools in clinic
Chat met ons
Hulp nodig?
Hallo, Welkom bij Mijn Tandarts!
Kunnen we je helpen?