mijn mondverzorging

een beter mondmilieu begint bij jezelf

Goed poetsen

Een beter mondmilieu begint bij jezelf. Daarom is het belangrijk om 2 keer per dag te poetsen. Wij raden aan om een elektrische borstel te gebruiken. Ook bij kinderen. Daarnaast is het noodzaak om minimaal 1 keer per dag ook tussen de tanden te reinigen. Dit kan met een stoker of rager. Vraag ons gerust of voor jou stokers of ragers geschikter zijn. Floss is meer geschikt om voedselresten te verwijderen, maar haalt te weinig tandplaque weg. Ook de tong dient minimaal 1 keer per dag gepoetst te worden met een tandenborstel of speciale tongschraper. Spoelen met mondwater mag, maar is zeker geen vervanger van tandenborstel of interdentale reiniging. Ook de juiste voeding is erg belangrijk voor het gebit. Vraag hiernaar bij de mondzorgkundige.

Professionele reiniging

Naast het zelf verzorgen van je gebit is het belangrijk om regelmatig professioneel je gebit te reinigen. Als plaque langere tijd op je tanden zit, zal het mineralen opnemen uit je speeksel en hard worden; tandsteen. Dit kan je niet meer zelf wegpoetsen. Daarvoor dient het schoongemaakt te worden door de mondhygiëniste of preventie-assistente. Bij een mondhygiëne bezoek kan je een gebitsreiniging, instructie en eventuele fluoride-applicatie of sealing (beschermlaagje over de kiezen) verwachten. Deze behandelingen zullen apart in rekening gebracht worden.

Tarieven

Wij omschrijven hier de codes zodat u bij de verzekering kunt nagaan wat zij van die codes vergoeden. Wat kun je verwachten aan kosten bij een mondhygiëne behandeling? De kosten zijn afhankelijk van wat er nodig is om de status van uw tandvlees zo goed mogelijk te houden of te verbeteren. Een dergelijke behandeling van een mond met gezond  tandvlees kost vaak tussen de €100 en €150,- per bezoek. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van M-codes (bijvoorbeeld M01, M03, M30) Een M03 gaat per 5 minuten, vaak blijkt een behandeling rond de 30 minuten uit te komen. U krijgt dan 6 x een M03 doorberekend. 

Een behandeling wordt altijd afgesloten met het aanbrengen van fluoride (M30) dit kan per tand doorberekend worden, echter wij berekenen dit meestal maar bij 6 tanden. Voor een wat minder gezond tandvlees kost een behandeling tussen de € 150,- en €250,- per behandelng. Hierbij worden T-codes geboekt. Een laagje ter voorkoming van gaatjes is een V30, V35, V81. Dit wordt berekend per tand waar het op aangebracht is. Bij ernstige tandvleesontstekingen, waarbij er diepe pockets zijn zal er eerst een meting van deze pockets gedaan worden (T11), alvorens er uitgebreid gereinigd zal worden. 

Chat met ons
Hulp nodig?
Hallo, Welkom bij Mijn Tandarts!
Kunnen we je helpen?