invisalign®​

de onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel

Wij werken met speciale doorzichtige beugels. In plaats van een normale metalen slotjesbeugel is het mogelijk een doorzichtige beugel te dragen. De Invisalign® methode maakt dit mogelijk. Wij werken volgens deze methode en kunnen deze beugel voor je aanmeten. Invisalign® is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof. Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Met deze bitjes worden de tanden en kiezen recht gezet. Elke week wissel je zelf thuis het bitje voor de volgende. Je hoeft dus ook niet elke maand op controle te komen. 

Hoe werkt Invisalign®?

Invisalign® is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof.  Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Elk bitje draag je 1 week. Je krijgt een setje bitjes mee naar huis. Met deze bitjes worden de tanden en kiezen recht gezet. 

Invisalign® teen

invisalign® is ook beschikbaar voor kinderen en jongeren. Het heeft dezelfde werking als een normale invisalign® beugel. Er wordt ook rekening gehouden met het wisselen van het gebit en de groei van de kaken. Speciale vleugels zijn er ontwikkeld om de kaakgroei te stimuleren. Dus ook een overbeet kan gecorrigeerd worden met invisalign®.  Hiervoor is dan geen blokbeugel of buitenboordbeugel nodig. Als je bij je ziektekostenverzekering ook orthodontie in het pakket hebt, wordt bij de meeste verzekeringen invisalign® vergoed.

Alle voordelen op een rij

Al meer dan 14 jaar wordt deze beugel toegepast. Dit van origine Amerikaanse concept is een prettige mogelijkheid om je tanden recht te zetten. De naam invisalign® is een samentrekking van “invisable” en “align”, wat oplijnen betekent. De naam wordt ook wel eens per abuis invisaline genoemd, omdat je het hetzelfde uitspreekt. Er zijn al 4,5 miljoen mensen je voor gegaan met deze doorzichtige beugel. Invisalign is marktleider betreffende dit type beugel. Een absoluut A-merk.

Tandarts Chris Gan heeft in 2017 de status van Platinum bereikt! Hoe meer behandelingen er gedaan worden, hoe hoger je in rang komt als invisalign® behandelaar. Ook wordt er dan 30% korting op de techniekkosten doorberekend naar de patiënten.

De Invisalign® beugel zie je bijna niet.

Mijn Tandarts beschikt over een iTero mondscanner. Je hebt daarom geen afdrukken meer nodig om de beugel aan te meten.

Dus praktischer in gebruik! Je kunt hem uitdoen voor eten, tandenpoetsen, belangrijke gesprekken, sporten of bijvoorbeeld het bespelen van een blaasinstrument. Een stuk prettiger dan met een normale beugel. Bij het drinken is het niet noodzakelijk de beugel te verwijderen. Alleen bij hete of suikerhoudende dranken moet hij uit. Dit wegens vervorming en kans op gaatjes. Voor sommige beroepen is dit een uitkomst! Denk aan fotomodellen, acteurs, en saxofonisten.

Aangezien je de beugel gewoon uit kunt doen, is je gebit veel makkelijker te onderhouden dan met een slotjesbeugel. Hierdoor blijft je tandvlees mooi gezond.

Rond de slotjes van een normale beugel kunnen ontkalkingen of zelfs gaatjes ontstaan. Dit komt doordat het rond de slotjes moeilijker schoon te houden is. Met de Invisalign® beugel heb je hier geen last van.deon

Ook is de doorzichtige beugel prettiger te dragen, aangezien een slotjesbeugel in de wangen en lippen kan prikken.

Je weet waar je aan toe bent. Met een computersimulatie kan je gelijk zien wat het beoogde eindresultaat is van de Invisalign® beugel. Ook wordt aangegeven hoeveel bitjes je daarvoor nodig hebt. Elk bitje draag je 2 weken, dus daarmee kan je gelijk doorberekenen hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren.

Doordat je niet kunt eten met de beugel, zal je minder snoepen tussendoor. Ook kan je geen hete of zoete dranken nuttigen met de beugel in. Je valt met invisalign® misschien wel een paar kilo af!

Doordat de druk van de beugel via de computer is gesimuleerd, is deze methode veel veiliger dan het zomaar “aandraaien” van een slotjesbeugel. Hierdoor is het veel minder pijnlijk, veiliger en werkt het ook nog eens sneller.

Hoe gaan we te werk?

Merav voor en na invisalign

1. Eerste consult
Tijdens het eerste gesprek wordt met jou gesproken over jouw wensen en wat de mogelijkheden zijn. We leggen uit wat exact de bedoeling is en we bekijken samen of de invisalign® beugel iets voor jou is. We maken ook foto’s en een mondscan in het eerste consult. De mondscanner kan gelijk een indicatie geven hoe jouw gebit er ongeveer uit komt te zien. Het eerste consult is vrijblijvend. Kosten voor dit consult en de foto’s worden pas in rekening gebracht als je daadwerkelijk wil starten met invisalign®.

2. Het behandelplan

De scan en foto’s worden opgestuurd naar ®. Er komt een eerste voorstel van invisalign®. Dit plan kan de tandarts zo nodig nog aanpassen tot hij tevreden is. In de simulatie zie je de tanden en kiezen bewegen. Zo zie je hoe jouw lach aan het einde van het behandelplan kan worden. Ook wordt er aangegeven waar de witte vullingen (attachements)geplakt worden voor extra houvast voor de beugel. Deze witte vullingen zijn in de simulatie in het rood aangegeven. Ook wordt er eventueel gesliced (inter proximal reduction i.p.r.). Dit is het smaller maken van de tanden en kiezen door een klein beetje glazuur weg te vijlen. Dit gebeurt maximaal 0,25 mm per tand (0,5mm voor een tussenruimte van 2 tanden). Het totale glazuur is ongeveer 2 mm dik. Ook wordt er aangegeven hoeveel bitjes er nodig zijn. Elk bitje draag je 1 week, dus daarmee kan je gelijk uitrekenen hoe lang je ongeveer bezig bent met de beugel. Mocht aan het einde van deze reeks bitjes er nog iets voor verbetering vatbaar zijn, dan kunnen we een nieuwe scan en foto’s maken om te fine-tunen. Er worden alleen extra maandconsulten in rekening gebracht voor de extra bezoeken aan ons die daarvoor nodig zijn.

3. Plaatsen van de beugel

De beugels zijn binnen! Het is tijd voor je afspraak voor het plaatsen van invisalign®. We zullen eerst de attachements plaatsen. Die witte vullingen die ervoor zorgen dat de beugel meer grip heeft en beter en sneller werkt. Hiervoor gebruiken we speciale malletjes die we voor jou gemaakt hebben. Mocht het nodig zijn, dan zullen we ook wat slicen als het behandelplan het aangeeft. Dit gebeurt met een flinterdunne muskito boor en een schuurschijfje. Als dit gedaan is kunnen we je eerste beugel indoen. Samen zullen we oefenen met in en uitnemen van de beugel. Nog even een checklist met de do’s en don’ts en we zijn begonnen met jouw invisalign journey!

4. Controles

Bij de controles kijken we hoe het gaat en of de beugel zijn werk doet. Heb je hem goed gedragen? Zijn er nog problemen? Als er een attachement gebroken is kan deze gerepareerd worden. Eventueel wordt er weer wat gesliced. Alles gecheckt? Dan krijg je je volgende set bitjes mee.

 

5. Klaar?

Ben je klaar met al je bitjes? Dan gaan we kijken of alles goed staat. Mochten er nog verbeterpunten zijn, dan maken we een nieuwe scan en foto’s voor extra bitjes. Dit is iets wat in veel gevallen gebeurt, dus houd daar rekening mee. Als alles goed staat, dan kunnen we de attachements er weer afhalen en een spalkje plaatsen achter je voortanden boven en onder. Eventueel is dit ook het moment om eventuele slijtage aan je tanden weer te restaureren met een laagje composietvulling. Aan het einde van deze zitting maken we nog een scan van je nieuwe gebit.

6. Vivera

Die scan is nodig voor je nachtbeugels, Vivera van invisalign®. Deze nachtbeugels samen met de spalkjes moeten er voor zorgen dat er zo min mogelijk relapse optreedt. Als je tanden en kiezen verplaatst, hebben ze namelijk de neiging om weer terug te gaan naar de oude positie. Daarom dus het spalkje en de nachtbitjes. Verstandig is om de nachtbitjes elke nacht te dragen. Zeker het eerste jaar is cruciaal dat je dit doet. Vivera is gemaakt van hetzelfde materiaal als je normale invisalign® bitjes. Ze zijn alleen harder en sterker. Je krijgt gelijk drie setjes nachtbitjes mee. Dus als je eerste stuk of versleten is heb je gelijk een volgend setje. Elk setje kan je een aantal maanden tot aantal jaar mee doen. Als ze op zijn kan je bij ons weer nieuwe bestellen. Is er niks veranderd aan je gebit en passen de oude nachtbitjes goed? Dan kunnen dezelfde bitjes opnieuw besteld worden. Is er iets veranderd, dan kunnen we een nieuwe scan maken.

Inschrijfformulier voor invisalign intake

Wat doen wij met uw gegevens

U schrijft zich bij ons in met uw burgerservicenummer, naam, geslacht, adres, geboortedatum, emailadres, telefoonnummer en de naam van uw huisarts.  Bij uw bezoek aan onze praktijk maken we een digitale pasfoto en noteren het nummer van uw legitimatie. Deze gegevens bewaren wij in uw digitale patiëntendossier en worden goed beveiligd. Met uw burgerservicenummer controleren wij uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum gegevens en zoeken wij uw zorgverzekering op.

Wij gebruiken uw emailadres om met u te communiceren. Ook gebruiken wij dit voor het versturen van halfjaarlijkse oproepen voor controle door de tandarts en reminders ervan als u nog geen afspraak heeft gemaakt. Voor deze oproepen via mail kunt u zich aan- en afmelden. Uw telefoonnummer en emailadres gebruiken wij om u te helpen herinneren aan reeds gemaakte afspraken zodat u deze niet vergeet.

Wij geven uw geslacht, naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, emailadres, verzekeringsgegevens en de geleverde prestatie met code en uitvoerdatum door aan Infomedics dat onze rekeningen doorstuurt naar u of uw verzekering. Rekeningen ontvangt u per beveiligde mail tenzij anders afgesproken. 

Als wij u verwijzen, vragen wij uw toestemming dit te delen met de discipline waar we naar toe verwijzen. Wij delen door middel van een beveiligde mail uw burgerservicenummer, naam, geslacht, adres, woonplaats en geboortedatum en de reden waarom wij u verwijzen.

Wij werken volgens de wet AVG en beveiligen uw gegevens zo goed mogelijk.

Deze informatie staat ook in Mijn huisregels. Wij adviseren u die te lezen voor u zich inschrijft. Ook wijzen wij u op onze privacy- en cookieverklaring.

Intake Invisalign

Als je gegevens verwerkt zijn wordt je gebeld voor een vrijblijvende intake voor invisalign. Kosten van dit consult zullen pas in rekening gebracht worden als je daadwerkelijk het invisalign traject ingaat.
Chat met ons
Hulp nodig?
Hallo, Welkom bij Mijn Tandarts!
Kunnen we je helpen?