invisalign®​

de onzichtbare beugel

Hoe werkt Invisalign®?

Invisalign® is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof.  Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Met deze bitjes worden de tanden en kiezen recht gezet. 

Invisalign® teen

invisalign® is ook beschikbaar voor kinderen en jongeren. Het heeft dezelfde werking als een normale invisalign® beugel. Er wordt ook rekening gehouden met het wisselen van het gebit en de groei van de kaken. Met een blauwe indicator kan worden gezien of de beugel gedragen wordt. Als je bij je ziektekostenverzekering ook orthodontie in het pakket hebt, wordt bij de meeste verzekeringen invisalign® vergoed.

Alle voordelen op een rij

Al meer dan 14 jaar wordt deze beugel toegepast. Dit van origine Amerikaanse concept is een prettige mogelijkheid om je tanden recht te zetten. De naam invisalign® is een samentrekking van “invisable” en “align”, wat oplijnen betekent. De naam wordt ook wel eens per abuis invisaline genoemd, omdat je het hetzelfde uitspreekt. Er zijn al 4,5 miljoen mensen je voor gegaan met deze doorzichtige beugel. Invisalign is marktleider betreffende dit type beugel. Een absoluut A-merk.

Tandarts Chris Gan heeft in 2017 de status van Platinum bereikt! Hoe meer behandelingen er gedaan worden, hoe hoger je in rang komt als invisalign® behandelaar. Ook wordt er dan 30% korting op de techniekkosten doorberekend naar de patiënten.

De Invisalign® beugel zie je bijna niet.

Mijn Tandarts beschikt over een iTero mondscanner. Je hebt daarom geen afdrukken meer nodig om de beugel aan te meten.

Dus praktischer in gebruik! Je kunt hem uitdoen voor eten, tandenpoetsen, belangrijke gesprekken, sporten of bijvoorbeeld het bespelen van een blaasinstrument. Een stuk prettiger dan met een normale beugel. Bij het drinken is het niet noodzakelijk de beugel te verwijderen. Alleen bij hete of suikerhoudende dranken moet hij uit. Dit wegens vervorming en kans op gaatjes. Voor sommige beroepen is dit een uitkomst! Denk aan fotomodellen, acteurs, en saxofonisten.

Aangezien je de beugel gewoon uit kunt doen, is je gebit veel makkelijker te onderhouden dan met een slotjesbeugel. Hierdoor blijft je tandvlees mooi gezond.

Rond de slotjes van een normale beugel kunnen ontkalkingen of zelfs gaatjes ontstaan. Dit komt doordat het rond de slotjes moeilijker schoon te houden is. Met de Invisalign® beugel heb je hier geen last van.deon

Ook is de doorzichtige beugel prettiger te dragen, aangezien een slotjesbeugel in de wangen en lippen kan prikken.

Je weet waar je aan toe bent. Met een computersimulatie kan je gelijk zien wat het beoogde eindresultaat is van de Invisalign® beugel. Ook wordt aangegeven hoeveel bitjes je daarvoor nodig hebt. Elk bitje draag je 2 weken, dus daarmee kan je gelijk doorberekenen hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren.

Doordat je niet kunt eten met de beugel, zal je minder snoepen tussendoor. Ook kan je geen hete of zoete dranken nuttigen met de beugel in. Je valt met invisalign® misschien wel een paar kilo af!

Doordat de druk van de beugel via de computer is gesimuleerd, is deze methode veel veiliger dan het zomaar “aandraaien” van een slotjesbeugel. Hierdoor is het veel minder pijnlijk, veiliger en werkt het ook nog eens sneller.

Hoe gaan we te werk?

1. Eerste consult
Tijdens het eerste gesprek wordt met jou gesproken over jouw wensen en wat de mogelijkheden zijn. We leggen uit wat exact de bedoeling is en we bekijken samen of de invisalign® beugel iets voor jou is.

2. Het behandelplan
De afdrukken worden gedigitaliseerd en van jouw gebit wordt een 3d-simulatie gemaakt. Er komt een eerste voorstel van invisalign®. Dit plan kan de tandarts zo nodig nog aanpassen tot hij tevreden is. Ook zal de casus besproken worden met een orthodontist van invisalign®. In de simulatie zie je de tanden en kiezen bewegen. Zo zie je hoe jouw lach aan het einde van het behandelplan kan worden. Ook wordt er aangegeven waar de witte blokjes geplakt worden voor extra houvast voor de beugel. Deze witte vullingen zijn in de simulatie in het rood aangegeven. Ook wordt er eventueel gesliced. Dit is het smaller maken van de tanden en kiezen door een klein beetje glazuur weg te vijlen. Dit gebeurt maximaal 0,25 mm per tand (0,5mm voor een tussenruimte van 2 tanden). Het totale glazuur is ongeveer 2 mm dik. Ook wordt er aangegeven hoeveel bitjes er nodig zijn. Elk bitje draag je 2 weken, dus daarmee kan je gelijk uitrekenen hoe lang je ongeveer bezig bent met de beugel.