mijn implantaat

zorgt voor een gezonde en stralende lach

Wat is een implantaat?

Een gebitsimplantaat is een kunstwortel die in het kaakbot geschroefd wordt. Wanneer u tanden mist in uw gebit zijn implantaten een degelijke oplossing. Een implantaat zal de functie van een natuurlijke wortel overnemen en vormt een solide basis voor een kroon, brug of overkappingsprothese. De oplossing voor uiterlijke problemen of irritaties met het gebit kunnen implantaten zijn. Om de problemen te verhelpen moeten kunsttanden zoals een kroon, brug of overkappingsprothese geplaatst worden, op een solide basis. Dit kan een beslepen tand zijn, die afgebroken was en daarom vervangen moest worden, maar het kan ook een implantaat zijn. Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot geschroefd wordt. Het implantaat zal de functionaliteiten van een natuurlijke wortel overnemen en vormt zo een solide basis voor kroon, brug of overkappingsprothese.

bron: implantaat.nl

Samenwerkingen

Omdat het plaatsen van implantaten geen alledaags werk is, hebben wij ervoor gekozen nauw samen te werken met bekwame specialisten hierin. Wij werken nauw samen met implantoloog David Rijkens en Kennemergasthuis. Daar kunt u door ons naar doorverwezen worden. U krijgt eerst een consult en daarna volgt eventueel een afspraak voor het plaatsen van het implantaat. Vervolgens is er een rustfase voor het ingroeien van het implantaat. Uiteraard krijgt u zonodig een tijdelijke voorziening. De eerste twee weken mogen de implantaten echter absoluut niet belast worden.

De kroon op het werk

Stap twee is dat er bij Mijn Tandarts afdrukken gemaakt worden van de implantaten en dat de kroon of prothese vervaardigd wordt door de tandtechnieker, Teamwork Dental

Chat met ons
Hulp nodig?
Hallo, Welkom bij Mijn Tandarts!
Kunnen we je helpen?