mijn kinderen

uw kind voelt zich op zijn gemak bij ons

Preventieve tandheelkunde

Het gebit van jullie kinderen vinden wij bij Mijn Tandarts ontzettend belangrijk. Bij de kinderen wordt de basis gelegd voor een goede mondverzorging. Onze filosofie is; “Jong geleerd is oud gedaan.” Daarom begeleiden we de kinderen en ouders zo goed mogelijk in het schoon houden van het gebit.

Wennen aan de tandarts
Ook kunnen de kinderen zo wennen aan de tandheelkundige setting. Wanneer onverhoopt toch een gaatje ontstaat, behandelen wij op een rustige manier. We proberen de kinderen vertrouwen te geven door op een positieve en duidelijke manier uit te leggen wat er allemaal gaat gebeuren.

Gaatjes in de melkkies
Mocht er onverhoopt toch een gaatje gekomen zijn? Maak je dan geen zorgen. Wij zijn uitvoerig opgeleid om op een goede manier met kinderen om te gaan. Meestal verdoven we even. We noemen dit dan slaapwater en leggen wel uit dat het wel even met een prikje moet. Daarna heb je dan echter het ergste achter de rug. Zo kan de behandeling daarna rustig verlopen zonder dat het kind bang moet zijn voor pijn. Af en toe als een kind teveel naar de ouder trekt, overleggen we met je om toch even in de wachtkamer plaats te nemen. Zo kunnen we een beter contact krijgen met je zoon of dochter.

Wij willen kinderen ook graag dingen leren zoals elektrisch tandenpoetsen

Family Portrait. Closeup of adorable couple with cute kid taking selfie, having fun outdoors
Je kind voorbereiden, juist niet teveel

Na een eerste ervaring zal je merken dat het zelfvertrouwen van een kind een “boost” krijgt. De daarop volgende behandelingen gaan meestal al een stuk makkelijker. Als je kind een afspraak heeft voor een behandeling is het van belang om het kind wel te vertellen dat de tandarts een behandeling gaat uitvoeren. Het is niet nodig om al te veel over de behandeling te vertellen. Dat doen wij wel voor je. Het is namelijk heel delicaat welke woordkeuze je maakt om te voorkomen dat je angst opwekt. We kunnen wel zeggen dat de behandelingen bij kinderen bij ons in de praktijk uitermate succesvol zijn. We willen graag het beste voor je kind.

Orthodontist
Ook wordt er natuurlijk gekeken naar de stand en ontwikkeling van het gebit. Hierbij werken wij nauw samen met Ortho Assumburg, Orthocenter.

Kindertandarts
Mocht het echt niet lukken je kind in onze praktijk te behandelen, dan verwijzen wij door naar Poetz. Poetz is een verwijspraktijk voor jeugdmondzorg in Haarlem. Het komt eigenlijk zelden voor dat we moeten doorverwijzen naar de kindertandarts. Bij Poetz bestaat de mogelijkheid om te behandelen onder een roesje of algehele narcose. Uit onderzoek is wel gebleken dat kans op nieuwe gaatjes vaak veel groter is als de gaatjes gedaan worden onder narcose. 

Chat met ons
Hulp nodig?
Hallo, Welkom bij Mijn Tandarts!
Kunnen we je helpen?