Mijn mondverzorging

Een beter mondmilieu begint bij jezelf. Daarom is het belangrijk om 2 keer per dag te poetsen. Wij raden aan om een elektrische borstel te gebruiken. Ook bij kinderen. Daarnaast is het noodzaak om minimaal 1 keer per dag ook tussen de tanden te reinigen. Dit kan met een stoker of rager. Vraag ons gerust of voor jou stokers of ragers geschikter zijn. Floss is meer geschikt om voedselresten te verwijderen, maar haalt te weinig tandplaque weg. Ook de tong dient minimaal 1 keer per dag gepoetst te worden met een tandenborstel of speciale tongschraper. Spoelen met mondwater mag, maar is zeker geen vervanger van tandenborstel of interdentale reiniging. Ook de juiste voeding is erg belangrijk voor het gebit. Vraag hiernaar bij de mondzorgkundige.

Professionele reiniging

Naast het zelf verzorgen van je gebit is het belangrijk om regelmatig professioneel je gebit te reinigen. Als plaque langere tijd op je tanden zit, zal het mineralen opnemen uit je speeksel en hard worden; tandsteen. Dit kan je niet meer zelf wegpoetsen. Daarvoor dient het schoongemaakt te worden door de mondhygiëniste of preventie-assistente. Bij een mondhygiëne bezoek kan je een gebitsreiniging, instructie en eventuele fluoride-applicatie of sealing (beschermlaagje over de kiezen) verwachten. Deze behandelingen zullen apart in rekening gebracht worden.

 

Tarieven

Wat kun je verwachten aan kosten bij een mondhygiëne behandeling? In Nederland gelden er voor 2017 vaste tarieven. Ten eerste wordt natuurlijk de reiniging in rekening gebracht. Dit is een bedrag van 12,06 euro per 5 minuten (vanaf 2,5 min). Ook preventieve voorlichting mag in rekening gebracht worden. Ook dit kost 12,06 euro per 5 minuten. Daarnaast kan er fluoride of cervitec aangebracht worden om gaatjes te voorkomen, gevoeligheid te verminderen en de tanden sterker te maken. 

 

 

Bij ernstige tandvleesontstekingen, waarbij er diepe pockets zijn zal er eerst een meting van deze pockets gedaan worden, alvorens er uitgebreid gereinigd zal worden. Hiervoor gelden de zogenaamde parodontitis tarieven.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Bekijk de privacyverklaring