Geplaatst op:30 Aug 2015

Verstandskiezen trekken, verstandig

191de5e80333ff50df0fba06627b49e0_f70.jpgHet woord verstandskies heeft niets te maken met je verstand. Het is een verbastering van ver-staande-kies. De kies ver achterin je mond dus. Dat verstaand zorgt vaak voor problemen. De kiezen komen vaak pas rond je 18e of zelfs later door. Hier is vaak niet genoeg ruimte voor. Daarom breken ze slecht door je tandvlees, komen ze scheef of half door. Dit zorgt ervoor dat ze vaak niet goed schoon te houden zijn. Dat geeft op den duur problemen. Ook als je er nog geen last van hebt, kan het tandvlees al flink ontstoken raken. Ook kan het een probleem vormen in verband met gaatjes. In de verstandskies zelf, maar ook soms in de kies ervoor. Zeker als de verstandskies schuin doorkomt tegen de kies ervoor, kan dit leiden tot lastig te repareren gaatjes. Als je dan te lang wacht, ben je misschien zelfs 2 kiezen kwijt... Hierom en om het feit dat ontstoken kiezen meer last geven bij het verwijderen, is het verstandig de tandarts te laten beoordelen of de verstandskiezen te trekken. Het is natuurlijk altijd jouw eigen keuze. Wij geven alleen maar aan wat verstandig is :).

Categorie:

Please add a comment

U moet aangemeld zijn, om te kunnen reageren. Aanmelden »

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Bekijk de privacyverklaring