Geplaatst op:30 Aug 2015

Tandarts, we gaan trouwen!

Niet alleen je jurk moet natuurlijk stralend wit zijn voor je bruiloft. Als je gaat trouwen, moet er een hele hoop geregeld worden. Locatie, kleding, catering, fotograaf etcetera. Ook het uiterlijk wil natuurlijk wat. Want op deze mooie dag wil je er natuurlijk op je best uit zien. Niet onbelangrijk daarbij is een stralend mooie glimlach. Stel het niet uit tot het laatste moment. Er komt soms namelijk wel eens wat meer bij kijken dan die ene amalgaamvulling vervangen en een bleeksessie.

tandarts-trouwen-gebit-opknappen-witte-tanden-heemskerk-beverwijk.jpg

Quick fix

Het is belangrijk om een goed plan uit te werken. Wat zijn de problemen? Staan de tanden recht? Zijn ze mooi wit? Allemaal vragen waar we bij stil moeten staan. Ga je voor de "quick fix" of de full package? We zullen een aantal mogelijkheden op een rijtje zetten. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten waarom er ontevredenheid is over het gebit? Een goede verzorging en regelmatige gebitsreiniging is natuurlijk essentieel.

Beugel voor je bruiloft

Ben je tevreden over de stand van je gebit? Zo niet, dan is er bij ons de mogelijkheid om je tanden recht te zetten met een speciale doorzichtige beugel. Dit traject kan echter vaak maanden tot meer dan een jaar duren. Dan is daar nog een middenweg in te vinden door het zo recht mogelijk te zetten tot aan de bruiloft. Op de grote dag kan je er dan voor kiezen om die uitneembare invisalign® beugel lekker thuis te laten! Daarna kan je weer lekker verder beugelen.

Witte tanden

Ook tanden bleken is natuurlijk een aanrader om je gebit op te frissen. Wij doen dit op een langdurig goede en veilige methode. We werken met op maat gemaakte bleekbitjes en een niet schadelijke bleekgel met laag percentage. Door de hoogleraar, Albert Feilzer, is dit ook aanbevolen als beste en veiligste bleekmethode. Door het aan banden leggen van tanden bleken in Nederland is het bleken in de tandartsstoel geen goede optie meer. Er mogen nog maar met lage percentages gebleekt worden. Daarom kan je niet meer snel even je tanden bleken met een sessietje. Het gebeurt nog wel, maar de daarvoor nodige hoge percentages mogen dus niet meer gebruikt te worden. De reden dat in Nederland strengere regels zijn, is dat er steeds meer zonder toezicht van een professional (tandarts) gebleekt werd. Ook door niet tandheelkundige instanties. Het bleken aan de stoel is op zich prima, maar dat moet dan wel op een professionele manier gedaan worden. Wij kiezen nu dus voor thuisbleken. Via de tandarts krijg je wel een hoger percentage bleekgel dan via een niet tandheelkundige instantie.

Verfraaiende facings

Dan komen we nog op het verfraaien van de voortanden. Geen enkel geval is natuurlijk hetzelfde. Daarom kunnen we altijd de opties bespreken. Daarbij komen aspecten als beste, mooiste, duurzaamste, meest weefselsparend en natuurlijk de kosten aan bod. Er is natuurlijk de optie om met hoge kwaliteit wit vulmateriaal de tanden te verfraaien. Groot voordeel is dat je hiervoor weinig tot geen tandweefsel hoeft weg te slijpen. Dan is er de mogelijkheid om facings of kronen te maken. Bij deze optie wordt er eerst ruimte gemaakt, waarna de tandtechnieker mooie porseleinen kapjes maakt. Deze worden precies op maat gemaakt. Ook zaken als kleur en vorm worden besproken. Hiervoor maak je een afspraak met de technieker zelf. Dan is er ook nog de service dat bij de technieker het werk gepast wordt. En zo nodig nog de kleine kleur en/of vorm aanpassingen gedaan. Wij werken zeer nauw samen met Jacob Reisig van Teamwork Dental. Als het naar wens is, wordt de kroon of facing bij de tandarts geplaatst.

Als alles gereed is, dan kan jij met een brede lach op de foto met de liefde van je leven!

Categorie:

Please add a comment

U moet aangemeld zijn, om te kunnen reageren. Aanmelden »

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Bekijk de privacyverklaring