Mijn witte tanden

Tanden bleken bij Mijn Tandarts

"Welkom bij de demonstratie van het bleken van uw tanden van Mijn Tandarts in Heemskerk. Ik ben Gina en ik ga laten zien hoe het bleken in zijn werk gaat."

Veilig

"Wittere tanden? Geen probleem. Dit kan goed en veilig bij Mijn Tandarts. Uit wetenschappelijk onderzoek van professor Feilzer van het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam is uitgewezen dat het bleken van tanden goed en veilig kan met het Opalescence systeem wat wij gebruiken."

langdurig resultaat

"De bleekgel op basis van carbamide peroxide is niet agressief en veilig voor het tandvlees. Het geeft een goed en langdurig resultaat."

Bleekgel

"Dit is de bleekgel en het bitje. Wat wij adviseren is dat u begint met het inspuiten van de bleekgel bij de kleine kiezen. De hoektand, de voortanden, de andere hoektand en u eindigt weer bij de kleine kiezen."

Nog een keer bleken

"Over het algemeen komt de kleur van uw tanden ongeveer na 2 a 3 jaar weer terug. Als dit het geval is heeft u alleen nieuwe bleekgel nodig."

Witte tanden

Heb je altijd al gedroomd van witte tanden? Natuurlijk kan je ook je tanden bleken bij Mijn Tandarts. Ook als je geen patiënt bij ons bent, kun je je laten bleken bij Mijn Tandarts. Sinds 1 november 2012 mag je je tanden alleen nog laten bleken onder supervisie van de tandarts. Dit mag alleen met het veilige percentage waterstofperoxide dat wij toepassen. Op dit moment werken wij met Philips Zoom! Nitewhite, het bleken van je tanden doe je thuis. 


Hoe werkt het bleken van tanden?

Het beste resultaat wordt bereikt als het gebit professioneel gereinigd is, alvorens er gebleekt wordt. De behandeling wordt uitgevoerd door de mondzorgkundige. Daarna kan er een afdruk van het gebit gemaakt worden. De afdruk wordt opgestuurd naar de tandtechnieker die er een bleekbitje op maakt. Er wordt gebleekt met een speciale veilige bleekgel De bleekgel bestaat uit 6% waterstof peroxide. De peroxide dringt de kristalvormige structuur van het glazuur binnen en bindt zich aan de verkleuringen op het tandbeen. De peroxide bindt zich aan de verkleuringen, oxideert en en valt vervolgens uiteen in water (H2O) en zuurstof (O2). Een aantal avonden achter elkaar kan er thuis gebleekt worden. Net zolang tot je het gewenste resultaat bereikt hebt.

 

bleekbitje-mijn-tandarts-beverwijk-heemskerk-tanden-bleken-veilig-panorama-klein.jpg

Aanbrengen van bleekgel in het bleekbitjeHet resultaat

Is het veilig?

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het bleken van tanden niet schadelijk is voor tandvlees tanden en kronen of vullingen. Volgens Prof. Dr. F. J. M. Roeters, bijzonder hoogleraar tandheelkunde, heeft onderzoek inmiddels aangetoond dat tanden bleken geen kwaad. De beste en veiligste methode is thuisbleken zoals bij ons toegepast.


Wat kost het?

Het bleken van boven- en onderkaak kost maar 200 euro. Ook is het mogelijk om een enkele tand te bleken, die verkleurd is na een wortelkanaalbehandeling. De kosten hiervan zijn beduidend lager. Vraag hiernaar naar uw tandarts. Wil je in de toekomst nog een keer bleken? Dan kan je de bitjes gewoon hergebruiken en nieuwe bleekgel bij ons halen voor maar 24 euro.


Vaak gestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?

Door de inwerking van de bleekgel kan er soms gevoeligheid optreden, zeker wanneer de tandhalzen bloot liggen. Deze napijn kan een aantal dagen aanhouden, maar is wel te verzachten door pijnstillers als paracetamol of ibuprofen.

 

Ik heb vullingen in mijn voortanden, is dat een belemmering?

In principe is dit geen belemmering. Wel kan er een gering kleurverschil optreden, maar meestal is dit geen probleem. Als het toch stoort, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om de vullingen te vervangen. Hetzelfde geldt voor kronen of bruggen bij de voortanden.


Wat mag ik niet eten en drinken na de behandeling?

Het is raadzaam om een paar dagen na de behandeling geen eten of drinken te consumeren die verkleurend kunnen werken. Zo verkleurt rode, maar ook witte wijn de tanden door tannine die de tanden donker verkleuren. Ook rijst bevat silicium, dat de tanden doet verkleuren. Roken is uit den boze na bleken.


Hoe lang blijven mijn tanden wit?

Elk gebit is anders, maar over het algemeen kan gesteld worden dat het gebit na ongeveer 3-4 jaar weer op de oude kleur terug is. Zijn je tanden en kiezen niet wit genoeg meer? Dan kan je een nieuw bleeksetje aanschaffen bij ons. Slechts de kosten hiervan worden dan in rekening gebracht. Bewaar je bleekbitjes dus goed.

 

Afspraak maken

Bel Mijn Tandarts voor een afspraak om te bleken 0251 206 233. Eventueel eerst om te reinigen en afdrukken te maken. Een week later kan je de bleekbitjes ophalen en krijg je een instructie.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Bekijk de privacyverklaring